Tuudon digitaaliset rekrymessut järjestettiin neljän päivän aikana 13.-16.9.2022. Rekrytointimessuille osallistui yhteensä 63 työnantajaa ja yli 18 000 messuvierasta.

Tämän syksyn rekrymessut olivat neljännet Tuudon järjestämät opiskelijoiden rekrytointimessut. Ensimmäiset Tuudon rekrymessut järjestettiin tammikuussa 2021. Täysin digitaaliset messut saivat erinomaisen vastaanoton jo silloin, ja tapahtuma on sittemmin kasvanut tasaisesti niin käyttäjien kuin rekrytoivien työnantajienkin osalta. 

Messujen aikana käyttäjillä oli mahdollisuus tutustua työnantajien esittelyprofiileihin sekä avoimiin työpaikkailmoituksiin joko swaippailunäkymässä tai listana. Swaippailunäkymässä työpaikkoja tai yritysprofiileja pystyi pyyhkäisemään joko oikealle tai vasemmalle kiinnostuksen mukaan, kuten työelämän deittisovelluksessa. 

Swaippailun lisäksi Tuudon käyttäjät saivat lähestyä mielenkiintoisia työnantajia chatin välityksellä tai varaamalla ajan pikatreffeille, eli 15 minuutin pikahaastatteluun. Messujen aikana pidettiin myös kaksipäiväinen työelämäwebinaari 14.–15.9.

Rekrymessuilla etsittiin sitä Oikeaa osa-aikatyötä

Syksyn rekrymessujen teemana oli osa-aikatyö, kuten edellisenäkin vuonna. Tarjolla oli kuitenkin monenlaisia työmahdollisuuksia opiskelijoille kokoaikaisesta työstä keikkatyöhön. Tapahtumaan osallistui yhteensä 63 työnantajaa, mikä on yli 30 % enemmän kuin syyskuussa 2021. Myös messuvieraiden määrä kasvoi merkittävästi viime vuoden syksyyn verrattuna. Yhteensä messukävijöitä oli neljän päivän aikana 18 340, mikä on lähes 50 % enemmän kuin syksyllä 2021. 

Tänä vuonna yritysprofiilien ja työpaikkojen suodatusta oli tehostettu siten, että messuvieraat swaippailivat viime vuotta relevantimpia työpaikkoja ja työnantajaprofiileja. Tämä teki työpaikkojen ja työnantajien swaippailuista mukavampaa ja tehokkaampaa käyttäjän näkökulmasta. Messuvieraat swaippailivatkin ahkerasti ja swaippauksia tehtiin messujen aikana 192 380 kappaletta, mikä on lähes 20 % enemmän kuin syyskuussa 2021.

Chat, pikatreffit ja webinaari loivat messutunnelmaa

Chat, pikatreffit ja työelämäwebinaari antoivat messukävijöille mahdollisuuden olla yhteydessä työnantajiin helposti ja nopeasti. Chat- ja pikatreffi-ominaisuudet olivat käytössä nyt kolmatta kertaa Tuudon rekrymessuilla, kun taas webinaari järjestettiin jo ensimmäisillä rekrymessuilla tammikuussa 2021. 

Työelämäaiheinen webinaari järjestettiin tänä syksynä kahden päivän aikana 14.–15.9. Teamsin välityksellä. Molempina webinaaripäivinä kuultiin kymmenkunta mielenkiintoista esitystä eri alojen edustajilta. Työnantajat saivat itse määritellä teeman puheenvuorolleen, ja puolen tunnin aikana myös opiskelijat pääsivät esittämään kysymyksiä yritysten edustajille. Webinaaria pystyi seuraamaan livenä tai katsomaan jälkikäteen tallenteena. 

Näillä rekrymessuilla chat-mahdollisuutta tarjosi 29 työnantajaa. Työnantajat saivat itse määritellä itselleen parhaiten sopivat ajat, jolloin chat oli auki ja opiskelijat saivat kysyä lisää työmahdollisuuksista. Myös pikatreffit kiinnostivat opiskelijoita tänä syksynä. Pikatreffejä tarjosi 20 työnantajaa. 

Rekrytointimessut palaavat tammikuussa kesätyöteemalla

Keväällä työnhaku käy jälleen kuumana, kun valtaosa opiskelijoista etsii itselleen kesätöitä. Tuudon digitaaliset rekrymessut järjestetäänkin seuraavan kerran tammikuussa 16.- 22.1.2023 kesätyöteemalla. Rekrymessut toteutetaan jälleen yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa. Työnantajien ilmoittautuminen messuille on jo auki, joten ole yhteydessä ja varaa paikkasi!

Lue kevään 2022 messutarina tästä.