Tuudo Talent -projekteissa tuomme yhteen työntekijää tai kokonaista tiimiä etsivän työnantajan sekä työharjoittelua, opinnäytetyötoimeksiantoa tai muuta projektityötä etsivät opiskelijat.

Opiskelijoita ja työnantajia yhdistämässä

Tuudon missio oli alusta saakka selvä: halusimme helpottaa opiskelijoiden opintoarjen hallintaa, mutta myös auttaa heitä löytämään unelmiensa uran mahdollisimman vaivattomasti. Tuudon opiskelijoille suunnatut työelämäsisällöt ovatkin kehittyneet kuluneiden vuosien aikana kokonaisuudeksi, joka koostuu sadoista työnantajaesittelyistä, digitaalisista rekrytointitapahtumista chatteineen, pikahaastatteluineen ja webinaareineen, unohtamatta tuhansia opiskelijoille suunnattuja työpaikkailmoituksia, joita yli 20 000 korkeakouluopiskelijaa selaa joka kuukausi. Olemme tehneet väsymätöntä työtä, jotta voimme tarjota opiskelijoille uusia ja tehokkaita keinoja verkostoitua työnantajien kanssa, mutta halusimme vielä vähän enemmän.

Siksi kehitimme Tuudo Talentin, joka on opiskelijatiimien, harjoittelijoiden ja opinnäytetyöntekijöiden välityspalvelu. Sen tärkein tarkoitus on vastata työntekijöitä etsivien tahojen projektiluontoisiin osaajatarpeisiin ja mahdollistaa samaan aikaan opiskelijan tai opiskelijaryhmän työllistyminen opintoihin kuuluvaan työharjoitteluun tai muuhun projektiin, kuten opinnäytetyötoimeksiantoon.

Lohjan kaupunki <3 Tuudo Talent

Lohjan kaupunki oli yksi ensimmäisistä työnantajista, joka valitsi Tuudo Talentin avuksi rekrytointihaasteisiinsa. Henkilöstön saatavuuden ongelmat olivat ajankohtaisia samoin kuin muillakin kuntatyönantajilla. He halusivat kuitenkin lähteä selvittämään, voisivatko he itse jotenkin vaikuttaa paikallisesti veto- ja pitovoimansa kehittämiseen, vaikka valtakunnalliset saatavuusongelmat vaatisivatkin suurempia ponnisteluja.

”Tuudon konsepti vakuutti meidät ja vastasi tarpeeseemme erinomaisesti. Saimme selvitystyötä tekemään loppuvaiheen opiskelijan, jolle selvitystyö toimii opinnäytetyönä. Tuntuu myös hyvältä, että Tuudon kautta opiskelija saa työstään asianmukaisen palkkion”, Lohjan kaupungin henkilöstöjohtaja Anu Rautiainen kommentoi.

Kaikki Tuudo Talent -projektit ovat tekijöilleen palkallisia. Työn toimeksiantajan ei tarvitse huolehtia mistään työnantajalle tyypillisesti kuuluvista maksuista, sillä Tuudo Talent hoitaa ne kaikki. Työn toimeksiantajan Tuudo Talentille maksama korvaus määräytyy projektin keston ja työntekijöiden määrän mukaan, ja siitä valtaosa käytetään palkanmaksuun sekä muihin työnantajalle kuuluviin maksuihin.

Rautiainen oli alusta saakka tyytyväinen Tuudo Talenttiin. ”Alkukartoitus oli vakuuttava. Ennen kuin varsinainen yhteistyö lähti käyntiin, Tuudon edustajat halusivat tarkasti selvittää, mitä olimme hakemassa ja millaisia tavoitteita olimme itse yhteistyölle hahmotelleet. Myös käytännön järjestelyt etenivät sutjakasti ja laadukkaasti.”

Projekti Lohjan kaupungin kanssa ei ole vielä ohi, mutta kysyimme kuitenkin, käyttäisivätkö he Tuudo Talentia uudestaan. ” Yhteistyö on lähtenyt käyntiin odotetusti ja yhteydenpito on mutkattoman spontaania. Tähän mennessä kertyneellä kokemuksella kyllä käyttäisimme”, Rautiainen summaa.

Miten pääset alkuun?

Työskentelyn lomassa vastaan voi tulla haasteita, joiden ratkaiseminen hyödyttäisi kaikkia, mutta jonka tekemiseen ei yksinkertaisesti ole aikaa. Kuten Lohjan kaupungin tapauksessa, myös me Tuudolla olemme palkanneet opiskelijoita projektiluontoisiin tehtäviin ratkaisemaan juuri sellaisia ongelmia, joihin emme ole itse ehtineet paneutua. Olemme hyödyntäneet opiskelijatiimejä mm. markkinakartoitukseen sekä CRM-järjestelmän data-analyysiin. Tulokset ovat olleet kerta toisensa jälkeen erinomaisia.

Oletpa sitten jo tunnistanut projektin, johon haluaisit rekrytoida projektityöntekijän, tai jos vasta tämän luettuasi pohdit asiaa, voit aina ottaa yhteyttä Tuudo Talentin tiimiin. Selvitämme yhdessä tarpeitanne, ja jos haluat viedä toimeksiannon pidemmälle, me hoidamme koko rekrytointiprosessin puolestasi. Julkaisemme työpaikkailmoituksen, haastattelemme sopivimmat hakijat ja ehdotamme heitä projektiin. Jos valintamme eivät tunnu oikeilta, toistamme prosessin. Toimeksiantajana maksat vasta, kun rekrytoinnit on tehty. Valtaosa Tuudo Talentille maksetusta palkkiosta menee opiskelijan tai opiskelijatiimin palkkaan sekä muihin Tuudo Talentin hoitamiin työnantajakustannuksiin. Opiskelija työllistyy paperilla Tuudo Talentille, mutta työskentelee toimeksiantajalle. Tuudo Talent -projekteissa voittavat kaikki.

Ota siis rohkeasti yhteyttä!