Tuudo on opiskelijoiden elämää helpottava mobiilisovellus. Tuudosta löytyy kaikki tärkeimmät palvelut opiskelijan arkeen, kuten lukujärjestykset, kurssi-ilmoittautumiset sekä opiskelijaravintoloiden ruokalistat. Tuudoon on opiskelijoiden toiveesta lisätty myös Työ ja harjoittelu -osio, josta opiskelijat löytävät juuri heille sopivia työ-, opinnäyte- ja harkkapaikkoja ympäri vuoden.

Osuuskauppa Arina on rekrytoinut uusia osaajia taloon Tuudon kautta jo useamman vuoden ajan. Arinan rekrytointiasiantuntijat Mari Rounaja sekä Aino Saksio kertovat nyt, mikä on saanut heidät tekemään yhteistyötä Tuudon kanssa ja miksi yhteistyö on ollut kannattavaa. 

Millainen organisaatio Osuuskauppa Arina on?

Osuuskauppa Arina on asiakasomistajiensa omistaja ja kehittyvä palvelualan yritys, jonka tehtävänä on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajilleen. Arina on osa S-ryhmää, kuten muutkin Suomessa toimivat alueosuuskaupat. 

Arinalle voi työllistyä hyvin monelta eri alalta, sillä työpaikkoja on tarjolla hyvin kattavasti eri toimialoilla. Arinan toimialaan kuuluvat market, matkailu- ja ravintola-ala, erikoistavarakaupat sekä liikennemyymäläasemat. Toimipaikkoja Arinalla on yhteensä 182, eli työvoimaa tarvitaan myös laajalla alueella. ”Toimialueeseemme kuuluu 32 kuntaa ja olemmekin Suomen suurin osuuskauppa. Eteläisin toimipisteemme sijaitsee Pyhäjoella ja Pohjoisin paikka Inarissa”, rekrytointiasiantuntijat Mari Rounaja ja Aino Saksio kertovat.

Miten Tuudo palvelee Arinan tarpeita?

Arinalla rekrytoinnin tarve vaihtelee toimialojen ja sesonkien mukaan, mutta suurimmat massarekrytoinnit ovat joulu- ja kesärekrytoinnit, eli rekrytointi ajoittuu etenkin syksylle ja keväälle. Tuudossa järjestetäänkin sopivasti 100 % digitaaliset rekrytointimessut keväisin kesätyöteemalla ja syksyisin osa-aikatyöteemalla. 

Arina on näkynyt Tuudon Työ ja harjoittelu -osiossa työnantajaprofiililla sekä julkaisemalla säännöllisesti työpaikkailmoituksia sopivista työmahdollisuuksista. Lisäksi Arina on ollut aktiivisesti mukana Tuudon digitaalisilla rekrymessuilla, ja näkyvyyttä on myös kasvatettu Tuudon etusivulla huomiokorttien avulla.  Edelliset Tuudon rekrymessut järjestettiin tammikuussa 2023, ja näiden messujen jälkeen Arina onnistuikin rekrytoimaan noin 50 uutta osaajaa taloon. 

Miten yhteistyö Tuudon kanssa on sujunut?

Ensimmäisen kerran Tuudon ja Arinan välinen yhteistyö on aloitettu vuoden 2019 lopulla ja se on jatkunut onnistuneesti siitä lähtien. Rounaja ja Saksio muistelevat, mistä yhteistyö alun perin lähti liikkeelle: ”Viestinnän palveluvastaava Arinan markkinoinnista esitteli sen aikoinaan. Tuudo vaikutti rekrytointikanavana toimivalta ja markkinointi kohdentuu Arinalle potentiaalisiin asiakkaisiin.” 

Arinan rekrytointiasiantuntijoiden näkökulmasta yhteistyö Tuudon kanssa on ollut alusta alkaen ketterää ja kommunikointi puolin ja toisin on toiminut erittäin helposti ja vaivattomasti. ”Ville Mustalahti on äärimmäisen hyvä asiakaspalvelija ja yhteistyökumppani. Hän on työssään ammattilainen ja auttaa aina, kun tarvetta on sekä osaa ehdottaa oikeita kanavia Arinan tarpeisiin”, Saksio ylistää. 

Yhteistyö Arinan ja Tuudon välillä jatkuu

Meille Tuudolla on tärkeää luoda merkityksellisiä ja pitkäkestoisia yhteistyösuhteita asiakkaidemme kanssa, ja pyrimme aina tarjoamaan aitoa hyötyä asiakkaalle heidän omia tarpeitaan ajatellen. Arinan rekrytointiasiantuntijat haluavat myös kiittää lämpimästi Tuudoa yhteistyöstä. Tuudo tulee olemaan Arinan tukena rekrytoinnissa myös jatkossa. ”Yhteistyömme Tuudon kanssa jatkuu ja voimme lämpimästi suositella sitä myös muille”, Rounaja ja Saksio kommentoivat. 

Haluatko kuulla lisää rekrytoinnista Tuudon kautta? Ota yhteyttä, niin autamme teitä tavoittamaan opiskelijat ympäri Suomen!