Yritykset laittavat tänä päivänä yhä enemmän ajatusta työnantajabrändin kehittämiseen, jotta he voisivat erottua kilpailijoista ja houkutella parhaat osaajat omille palkkalistoilleen. Tehokas rekrytointikampanja opiskelijoille vaatii huolellista suunnittelua ja strategista lähestymistapaa.

On tärkeää rakentaa positiivinen ja houkutteleva brändi, hyödyntää monipuolisia kanavia, luoda kiinnostavia työpaikkailmoituksia ja tarjota merkityksellisiä harjoittelumahdollisuuksia. Näiden vinkkien avulla voit luoda rekrytointikampanjan, joka vetää työnhakijoita puoleensa.

1. Luo houkutteleva brändi

Rakenna työnantajabrändi, joka resonoi opiskelijoiden kanssa. Korosta organisaatiosi arvoja, kulttuuria, kehittymismahdollisuuksia ja muita houkuttelevia tekijöitä. Hyödynnä työntekijöiden ääni rekrytointiprosessissa ja anna heidän kertoa oma tarinansa. Huom. työnantajabrändiä ei rakenneta vain rekrytointikampanjan aikana!

2. Määritä kohderyhmä

Selvitä, millaisia opiskelijoita haluat tavoittaa ja millaiset ominaisuudet ja taidot sopivat avoimiin tehtäviin organisaatiossasi. Esimerkiksi opiskeluala, tutkintotaso ja vaadittu suoritusmäärä on hyvä selvittää etukäteen. Ymmärrä kohderyhmän tarpeet, kiinnostuksen kohteet ja odotukset työelämästä.  

3. Käytä kanavia tehokkaasti

Hyödynnä erilaisia kanavia tavoittaaksesi opiskelijat. Sosiaalinen media, yliopisto- ja korkeakouluyhteistyöt, rekrytointitapahtumat, opiskelijajärjestöt ja urapalvelut ovat hyviä tapoja tavoittaa opiskelijoita. Selvitä, missä kohderyhmäsi opiskelee ja valitse kanavat sen mukaan.

4. Luo houkuttelevia työpaikkailmoituksia

Kirjoita selkeät ja kiinnostavat työpaikkailmoitukset, jotka kertovat avoimista tehtävistä ja organisaation tarjoamista eduista. Korosta mahdollisuuksia oppia ja kehittyä, mielenkiintoisia työtehtäviä ja projekteja sekä hyvää yhteishenkeä työpaikalla. Käytä kohdennettuja avainsanoja, jotka houkuttelevat opiskelijoita, kuten trainee, harjoittelu, kesätyö tai junior. Muista, että persoonallisuus saa näkyä työpaikkailmoituksissa. Lue, mitä kliseitä työpaikkailmoituksissa kannattaa ainakin välttää. 

5. Käytä visuaalisia elementtejä

Visuaaliset elementit, kuten kuvat ja videot, voivat lisätä houkuttelevuutta rekrytointimateriaaleissa. Käytä visuaalisia elementtejä, jotka välittävät organisaatiosi kulttuuria ja työympäristöä. Voit esimerkiksi järjestää kuvauspäivän henkilöstön kesken työpaikalla ja käyttää näitä kuvia rekrytointikampanjan kuvituksessa.

6. Tarjoa harjoittelumahdollisuuksia

Harjoittelumahdollisuuksien tarjoaminen on erinomainen tapa herättää opiskelijoiden kiinnostus ja antaa heille ensikäden kokemusta organisaatiostasi. Parhaassa tapauksessa harjoittelijoista kasvaa pitkäaikaisia avaintekijöitä yritykseen. Luo houkuttelevia harjoitteluohjelmia, jotka tarjoavat arvokasta oppimista ja käytännön työkokemusta.

7. Rakenna suhteita yliopistoihin ja korkeakouluihin

Luo yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Voit osallistua korkeakoulujen uratapahtumiin, järjestää vierailijaluentoja tai tarjota henkilökohtaisempaa mentorointia ja valmennusta opiskelijoille. Rakentamalla suhteita oppilaitoksiin, voit kasvattaa näkyvyyttäsi ja tavoittaa potentiaalisia opiskelijoita. Osallistuminen Tuudon rekrymessuille on myös erinomainen tapa esitellä itsensä opiskelijoille. 

8. Kerää suositteluita

Opiskelijoiden antamat suosittelut voivat olla erittäin vakuuttavia rekrytointimateriaaleissa. Kysy tyytyväisiltä entisiltä harjoittelijoilta ja työntekijöiltä heidän kokemuksistaan organisaatiossasi ja käytä niitä markkinoinnissa.

9. Muista aktiivinen viestintä ja seuranta

Pidä aktiivisesti yhteyttä opiskelijoiden kanssa koko rekrytointiprosessin ajan. Varmista, että vastaat nopeasti kysymyksiin ja tiedusteluihin. Kerro selkeästi seuraavista vaiheista ja pidä hakijoita ajan tasalla.

10. Kerää palautetta ja kehity jatkuvasti

Arvioi rekrytointikampanjasi tuloksia ja yritä löytää kehitysmahdollisuuksia. Kerää palautetta opiskelijoilta rekrytointivaiheessa sekä erinäisissä tapahtumissa, jotta osaat kehittää rekrytointistrategiaa yhä parempaan suuntaan. 

Suunnitteletko rekrytointikampanjaa opiskelijoille? Ota yhteyttä, niin autamme teitä tavoittamaan opiskelijat ympäri Suomen!