Onko mielessäsi jo kesätyöt 2024, ja olet suunnittelemassa uusien kesätyöntekijöiden rekrytoimista? Huolellinen valmistautuminen kesätyörekrytointiin varmistaa, että sekä yrityksesi että kesätyöntekijät saavat mahdollisimman paljon irti kesästä. Nämä vinkit auttavat sinua valmistautumaan kesätyöntekijöiden rekrytoimiseen:

1. Määrittele yrityksesi tarpeet ja tavoitteet kesätyön ajalle

Tarkastele yrityksen tarpeita ja määrittele selkeät tavoitteet kesätyöntekijöiden osalta. Miksi tarvitset kesätyöntekijöitä ja mitä odotat heiltä? Kun tavoitteet ovat selkeät, osaat kuvailla työtehtäviä huomattavasti selkeämmin ja houkuttelevammin.

2. Suunnittele rekrytointistrategia

Laadi selkeä rekrytointisuunnitelma. Pohdi ainakin, missä kanavissa aiot ilmoittaa avoimista työpaikoista, millaisia kriteerejä käytät valinnassa ja miten järjestät haastattelut. Vinkkejä menestyksekkääseen rekrytointikampanjaan löydät täältä.

3. Luo houkutteleva ilmoitus

Kirjoita selkeä ja houkutteleva ilmoitus, joka kuvaa kesätyötehtävien luonteen, odotukset ja mahdolliset edut. Painota yrityksesi vahvuuksia työnantajana. Kerro avoimesti työpaikkaan liittyvistä yksityiskohdista – etenkin palkka kiinnostaa hakijoita, joten palkkahaitari kannattaa tuoda ilmi jo työpaikkailmoituksessa. Houkutteleva ilmoitus erottuu joukosta, joten kannattaa välttää kaikkein kuluneimpia kliseitä. Tärkeimmät avainsanat, kuten “kesätyöt 2024” tai “harjoittelu”, on hyvä tuoda esiin jo otsikkotasolla, sillä se herättää usein opiskelijan mielenkiinnon.

4. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalinen media on tehokas tapa ilmoittaa avoimista paikoista. Sosiaalinen media voi tavoittaa laajan hakijakunnan, erityisesti nuoret ja opiskelijat. Tuudon työelämäkyselyssä vuonna 2022 opiskelijat nostivat esiin Instagramin, Facebookin ja LinkedInin sosiaalisen median kanavina, joissa he haluavat nähdä työpaikkailmoituksia. Sosiaalisessa mediassa voit julkaista monenlaista sisältöä, kuten kuvia ja videoita, ja voit osallistaa hakijoita interaktiiviseen viestintään.

5. Osallista työntekijät rekrytointiin 

Keskustele nykyisten työntekijöidesi kanssa ja osallista heidät uusien kesätyöntekijöiden perehdytykseen. Tämä voi auttaa luomaan kuvaa innostavasta ja yhtenäisestä työympäristöstä. Esimerkiksi työntekijöiden esittelyt ja uratarinat auttavat potentiaalisia työnhakijoita tutustumaan organisaatioon ja työkulttuuriin paremmin jo ennen hakua.

6. Varmista selkeä viestintä

Huolehdi, että viestintä rekrytointiprosessin aikana on selkeää ja avointa. Hakijoille tulee antaa tietoa hakuprosessin eri vaiheista ja mahdollisista päätöksistä. Ethän jätä työnhakijaa roikkumaan ja odottamaan huonoja uutisia kohtuuttoman pitkään.

7. Luo positiivinen hakijakokemus

Kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa on tärkeää varmistaa, että hakuprosessi on työnhakijalle positiivinen kokemus. Positiivinen hakijakokemus voi parantaa yrityksesi työnantajakuvaa ja houkutella lahjakkaita työntekijöitä myös tulevaisuudessa. Kehitä siis selkeä hakuprosessi, joka palvelee rekrytoinnin tavoitteita. Liian monimutkaiset ja työläät hakuportaalit eivät kannusta hakemaan kesätyötä.

8. Suunnittele perehdytys ja kesätyöntekijöiden koulutus

Suunnittele kattava perehdytys ja koulutusohjelma kesätyöntekijöille. Varmista, että he saavat tarvittavat tiedot ja taidot tehtäviinsä. Katso, miten teet vaikutuksen kesätyöntekijöihin ja vahvistat samalla omaa työnantajabrändiäsi. Yritys, joka näkee kesätyöntekijät arvokkaana osana tiimiä, luo pohjan pitkäaikaiselle menestykselle.

Jos etsit tehokasta kanavaa potentiaalisten kesätyönhakijoiden tavoittamiseksi, Tuudossa tavoitat tuhannet korkeakouluopiskelijat ympäri Suomen. Ota yhteyttä ja niin aloitetaan rekrytointi yhdessä!