Suomen suurin digirekrytapahtuma opiskelijoille järjestettiin 15.-21.1.2024. Tuudon Rekrymessuilla oli mukana 72 työnantajaa ja tapahtumassa vieraili viikon aikana yhteensä 75 000 kävijää ympäri Suomen.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa.

On muodostunut jo perinteeksi, että Tuudon Rekrymessuja vietetään aina uuden lukukauden alussa keväällä ja syksyllä. Tammikuussa alkaa kuumin kesätyönhakukausi, mikä näkyy myös rekrymessuilla ja pääteemana näilläkin messuilla oli kesätyöt. Tuhannet opiskelijat etsivät itselleen töitä tulevalle kesälle ja me Tuudolla autamme heitä löytämään juuri sopivat yritykset. 

Saimme asiakkailta jälleen kiitosta onnistuneen tapahtuman jälkeen. ”Rekrymessut oli hyvin järjestetty ja asiat oli tehty mielestäni yrityksen edustajille helpoiksi”, kehuu rekrytoinnin asiantuntija Virpi Koskimies Metsä Groupilta

Digirekrytapahtuma alkaa vakiintua osaksi opiskelijoiden kesätyönhakua

Digitaalisia rekrytointimessuja on järjestetty Tuudossa vuodesta 2021 lähtien. Järjestyksessään nämä olivat siis jo seitsemännet. Tapahtuman suosio on kasvanut ja Tuudon rekrymessut alkavat vakiinnuttaa paikkaansa osana opiskelijoiden työnhakua. 

Kävijämäärän suhteen näillä rekrymessuilla päästiin samoihin lukemiin kuin syksyllä 2023 ja tapahtumaan osallistui yhteensä 75 000 kävijää. Verrattuna tammikuun 2023 dataan kävijämäärä nousi kuitenkin jopa 36 %. Tällöin tapahtumassa on edellisen kerran ollut kesätyöteema. 

Rekrymessuilla tavoittaa korkeakouluopiskelijat valtakunnallisesti. Elektrobitin Sonja Höynälä nostaakin tavoittavuuden esiin yhtenä rekrymessujen vahvuuksista. 

Opiskelijat swaippailivat enemmän kuin koskaan aikaisemmin

Rekrymessujen aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan kiinnostaviin työmahdollisuuksiin ja yrityksiin deittisovelluksista tuttuun tapaan swaippailemalla. Tavoitteena on tehdä työnhausta paitsi helppoa myös hauskaa. Oikealle pyyhkäisemällä opiskelija tallentaa työpaikan itselleen ja näin hän voi helposti palata omiin ”matcheihinsa” myöhemmin. 

Näillä rekrymessuilla tehtiin kaikkien aikojen ennätys swaippausten määrässä, sillä opiskelijat swaippailivat nyt työnantajia ja työpaikkoja enemmän kuin koskaan ennen rekrymessujen historiassa. Yhteensä viikon aikana tehtiin yli 600 000 swaippausta. 

Pikahaastattelut ja webinaari tempaisivat mukaansa

Swaippailun lisäksi opiskelijat pystyivät lähestymään työnantajaa lähettämällä tälle pikahaastattelupyynnön. Pikahaastattelu on kuin työhaastattelu pienoiskoossa ja se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tehdä vaikutus puolin ja toisin. Pikahaastatteluja tarjosi 11 työnantajaa ja niitä haettiin opiskelijoiden toimesta viikon aikana n. 1600 kertaa. 

Lisää tapahtumatunnelmaa tarjosi työelämäwebinaari 16.-17.1.2024. Kahden webinaaripäivän aikana kuultiin 21 työnantajan esitykset. Webinaariin liityttiin kokonaisuudessaan n. 2700 kertaa ja puheenvuorojen aikana linjoilla oli keskimäärin 100 kuulijaa.

Webinaaripuheenvuoro on hyvä ja suhteellisen helppo keino lisätä yrityksen tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa ja kertoa samalla kesätyöpaikoista. Opiskelijoita oli meidän puheenvuoron alkaessa linjoilla noin 150 henkeä ja minusta se on hyvä yleisö tällaiselle tapahtumalle. Lisäksi olen kuullut, että tallennetta on jaettu korkeakouluissa ja se on sitä kautta saanut näkyvyyttä myöhemminkin.” – Virpi Koskimies, Metsä Group

Olemme aiemminkin osallistunut webinaariin, ja se on tavoittanut hyvin yleisöä.” – Sonja Höynälä, Elektrobit

Valtakunnallinen digirekrytapahtuma palaa jälleen syksyllä 

Kiinnostus digitaalisia rekrytointitapahtumia kohtaan on selkeästi kova, joten syksyllä palataan jälleen valtakunnallisten rekrymessujen merkeissä. Syksyllä messujen pääteema on osa-aikatyö, mutta jokaisessa rekrytapahtumassa on mukana kaikenlaisia työmahdollisuuksia kokoaikaisista töistä harjoitteluihin. 

Ei kuitenkaan tarvitse odottaa syksyyn asti, sillä Tuudosta löytyy työmahdollisuuksia ympäri vuoden. Jos olet työnantaja ja haluaisit rekrytoida esimerkiksi kesätyöntekijöitä tulevalle kesälle, ole meihin yhteydessä. Autamme teitä mielellämme erilaisissa rekrytointihaasteissa ja etsimme parhaat ratkaisut, jotta tavoitatte kohderyhmänne paremmin ja tehokkaammin!